Wednesday, December 24, 2008

Me & mY EmOtiONs

Kalau ikut jam handphone, lagi tiga minit pukul 11.00 malam. Sesungguhnya tika dan saat ini, aku dalam mood yang bosan, sangat bosan..bosan..bosan dan ya, bosan!! T.V semuanya tunjuk filem pasal krismas..ye la, esokkan 25 Disember...mungkin kerana itu aku..hmm..bosan lagi..

So, here I am, sitting in front of this pc, updating my blog while listening to my current favorite song, "Terima Kasih Cinta - Afgan". Just now, my two nephews nabil and najmi came into this room. Ninja yang dua itu memang lambat tidur. Lambat macam mana pun, budak-budak tu sure tidur lena setiap malam..tak macam ucu diorang..waaaaaaa...

Still listening to the song while typing this. Hari ini aku diserang pelbagai emosi. Benci, marah, happy, sedih dan tak lupa..ya bosan! Lately so many thoughts intruded my head and my heart. Mungkin kerana itu semua emosi bergabung..sekadar ingin memeriahkan ataupun menyemakkan suasana. That is life nurulhuda elias..hmm..ya, tau..

Benci mengingatkan segolongan manusia yang..hmm..unfortunately blood related dengan aku. Sangat benci hinggakan muka pun aku tak nak tengok..bak kata arwah nenek aku, "cemuih aih..". Aku bersyukur kerana selama ini, aku belum pernah meminta mahupun mengharap apa-apa pertolongan daripada golongan-golongan manusia tersebut. Benci dan marah kerana aku ada kaitan dengan manusia-manusia itu..manusia-manusia yang tahap hipokritnya memang menjengkelkan serta memualkan. Konon-kononnya mereka itu orang yang beradab, berbudi bahasa, murah hati. Carilah dalam kamus peradaban manusia, perkara yang baik-baik itu adalah mereka dan mereka adalah orang yang baik-baik belaka. Dalam kamus hidup aku mereka adalah manusia lidah bercabang, talam dua muka, mata duitan, busuk hati dan yang sinonim dengannya!!. Bersyukurlah sekiranya manusia-manusia spesis ini tiada dalam susur galur keluarga korang. Yes, I am very much serious hating those people. Aku tidak memutuskan silaturrahim, cuma aku menganggap manusia-manusia ini tidak wujud sama sekali dalam hidup aku.

Masih melayan suara Afgan. Next week will be my last day at the office. Am I happy to leave? Rasa gembira itu mestilah ada tapi sedikit sedih sebab meninggalkan teman-teman yang gila-gila, teman-teman gosip..I am happy because despite my complaint about my work, I did learn a lot from it. I have gained some experience that I've been searching for. Tak banyak, tetapi cukup untuk aku adaptasikan. Sekurangnya, aku tau, "don't ever accept any job that requires you to do personal things...ever!!!"..baik!! Today, me and my colleagues, including "si be.." had lunch at t.g.i friday's. They told me it was for my farewell..thank you so much. Siapalah aku yang nak dirai di tempat sebegitu. I knew they had planned something for me tapi aku ingat makan biasa-biasa. Alhamdulillah, semoga murah rezeki korang dan soon to be ex boss -amin-. Terharu sebab like I said, siapalah aku? Mark my words, I will never ever forget all of you (excluding my bosses), especially you my twin. Mengenangkan hari-hari terakhir di situ, aku tolong diorang chop drawing. Sempatlah bersembang mesra dengan staf baru. Ada yang keluarkan statement,"eh..awak tak balik lagi?".. Kagum ke perli tu?Hmm...

Rasa bosan beransur hilang. Mungkin kerana jam di pc menunjukkan pukul 12.13 a.m. Listening to "Terima Kasih Cinta" for the last time, before I save and publish this post. Inilah rentetan hidup aku semalam. Hope to have a peaceful day today, starting with a good night sleep...zzzzzzzzz

5 comments:

yun said...

hmm..."my twin" tu kiter ker...hehehee...tulah..kejap sgt ber'kawan'..keep in touch yer...nanti2 leh calling2 lepak kat mamak...:-*

MiSzEniGmA said...

awak la cik yun oii..baik! sy akan simpan no fon awk baik2..:-*

aeryn said...

Hanya Allah yang maha mengetahui akan hambaNya.

Jadi, tidak berhak bagi seorang yang mukmin itu mendakwa mereka adalah segala kebaikan (siapa yang mendakwa diri mereka itu penuh kebaikan?maka mereka itu tergolong daripada golongan yang dibutakan mata hatinya oleh perasaan takbur-nauzubillah)

Only Allah knows you.

;)

MiSzEniGmA said...

itulah hukum hidup seorang hambaNYA..tapi nak wat camner, kalau ade spesis2 camtu kat muka bumi ni..biarlah mereka ngan dunie mereka yang penuh dengan kepoyoan itew.. :)

Benedict Bernard said...

happy new year.. !!!