Sunday, December 23, 2007

BoLi cHUriYa...



Yesterday, i watched a hindi film..haha..an old one!Amar,Akbar & Anthony (3A). Ever heard of this film?? Amitabh Bachan was one of the actors. Bukan la xde citer lain yang aku boleh tengok, tapi teralih 108..so, kite layaaaaaaaan..


Once upon a time, i was a fan of hindi film. Nak-nak zaman Shahrukh Khan baru nak femes..peh, mase tu, die la manusie terensem dalam senarai. Kire, kalau cite yang ade die, hehe..sure aku tengok. Siap beli vcd supaye aku boleh tengok die haaaaaaaaaaaaaari-hari..kronik..ye, memang kronik!. Lagu hindustan, tak tau lirik pun, blasah je..janji ade bunyik sket-sket, jadi la..tu tak kire nak tiru style menari lagi..hahahahahaha..Akak aku siap blanje aku tengok citer kuch-kuch hota hai. Ye, meleleh aku ngan akak tapi kitorang buat-buat xkenal..muahahaha.


Actually, there's nothing much about hindi movie. The plots are the same. Story about forbidden love, gangsterism, teenagers..love again..arghh..dok putaq tang tu la jugak! Sekarang ni, ade la kot improvement skit dari segi storyline..tapi tak banyak yang berbeza pun. Tapi kan, citer hindustan ni, lawak die not bad la. Cam citer 3A tu, ade la adegan tumbuk-tumbuk. Klakarnye bile, polis tu belum lempang lagi, dah bunyik sound orang kene lempang..hahahaha. Then, bile polis tu lempang sorang, yang lagi dua pun jatuh!! Yang paling best sound kalau diorang gaduh..dush..dush..dushum..hahahahaha..Kalau part becinter + menyanyi tu, toksah nak komen la. Pusing satu india pun tak cukup aku rase! Mungkin tu cara diorang promote.."welcome to india sir..!"


I guess, hindi films are made simply for entertaining the audiences. Citer hindustan, citer yang kite boleh relax..bile kite tengok, kite tak payah fikir..coz we all know, hindi film only have one kind of ending..a happy one..yeay!! Hero mati hidup balik, hero kawen ngan heroin, hero rescue heroin, parents heroin bagi restu kat hero nak kawen ngan heroin..bla..bla..bla..tapi ade gak orang bising bile tengok citer hindustan! Instead of watching the movie, they try to be the director for that movie! Hello...name pun citer, citer hindustan la pulak..tengok aje la!!


Syukur sangat, skali tu je la aku tengok wayang citer hindustan..memang citer hindustan tak membebankan pale otak nak fikir, tapi agak hangin sebab tengok diorang nyanyi-nyanyi..sambil becanda bahagie! Aku suke tengok citer yang tak susah nak paham (bukan la aku ni sengal..:p) tapi the whole idea of watching a movie is to relax your mind. Kalau tengok citer yang aku kene concentrate, sampai nak pegi toilet pun fikir banyak kali..takut ter miss any part of the movie, watpe!!!! Cam citer hindustan, ko nak pegi kedai beli roti pun, ko dah bley agak ape jadik sepeninggalan ko takde!..hahaha..


What ever it is, there's no industry like the Bollywood..shabash inspector sahab!!!






2 comments:

Ainil said...

akak tak suka tgk citer hindi! sbb bila tang lagu dia tu, akak da terlelap dah...zzzz

MiSzEniGmA said...

hehe..citer hindi mmg sesuai utk org ade masalah tido cam sy..kahkahkah..