Tuesday, February 12, 2008

tHe SwEeT eSCaPe!

The trip to pangkor was definitely something to be remember for as long as i ever live!

We planned this trip years ago. Finally, we managed to make it happened! Walaupun kitorang hanya berempat tapi kitorang really enjoy ourselves! Sungguhpun kitorang tersangatlah gembiranya, kitorang tak lupa pada mereka di ampang & semenyih..kitorang sempat mengirimkan sms bagi memaklumkan yang kitorang telah selamat tiba..mungkin pada masa yang sama, kitorang saja nak bagi diorang panas sebab tak join kitorang..hahahahahaha..

Last meeting for our trip was held at the OldTown Kopitiam, Bandar Baru Ampang. Hanya 3 orang sahaja board of directors yang datang. Min cakap ima kena penalty tapi setakat blog ni dihasilkan, tiada sebarang kompaun ataupun penalty dikenakan pada ima..apakah maksud??!Anyway, pada malam itu, masa untuk berkumpul telah ditetapkan sambil kami berbual kosong tentang trip kitorang nanti. Aku sempat layan gelak yang tak hengat-hengat bila yan cerita movie kat hallmark pasal stranded women & cerita si min pasal bongah-bongahnya itu!hahaha..


Friday, 01.02.08..the day that we all been waiting for..aku seperti biasa mengalami insomnia pada malam sebelum kami berangkat. Alarm dah diset seawal 5.30 pagi, tetapi seawal-awal jam 5 pagi, mata ku buka sebesar-besarnya! Aku sms diorang suruh bangkit..saja nak jaki sebab aku tak boleh tidoq..muahaha..selepas solah subuh dan bersiap-siap, aku terus ke rumah min. Adakah sahabat ku ini membawa bersama seterika?Hehe..rupanya dia sudah berpakat dengan si ima..patut la! Dari rumah min ke rumah yan dan terus menjemput ima di taman saga. Kitorang ikut jalan mrr2..aku tak pernah balik kedah ikut situ. Setelah melaluinya, ya, adakah sangat jauh?! Bermulalah perjalanan 4 beautiful girls menuju ke destinasi cinta..oh tersilap..ke pulau pangkor!

Perjalanan pagi itu, sangat lancar..tapi dah masuk jalan nak ke manjung, hujan pun lebat. Sepanjang perjalanan penumpang di bahagian belakang tak habis-abis dok snap gambar. Passenger disebelah aku pula, agak sibuk snap gambar sendiri sambil membuat rakaman visual. Aku layan lagu yang dok berputaq dicorong radio, sambil melayan jiwang sesorang..wahahaha. Pendekkan cerita, kitorang sampai manjung dalam pukul 11.30..aku sangat excited..tersangat-sangat..hahaha..later, my anak penakan hantar kitorang ke jeti lumut. It was cloudy and yan was hungry..e'eh..cam rhyme plak..hehe..After we finished our photo shoot, we were off to pangkor island..yiehaaaa! Aku mengambil kesempatan di dalam feri, melayan perasaan buat kesekian kalinya..hahahaha..i couldn't help myself. The sea just remind me to so many things. About 40 minutes later, kitorang sampai ke jeti pulau pangkor..and min was still recording her documentary. We took a van and we went straight to our chalet- the ombak inn. Lepas check-in, kitorang cari tempat makan la..palagi..perut sudah buat konsert dah hah! Bila perut sudah kenyang, kitorang memulakan satu perancangan kecil, iaitu..menghantar sms berangkai kepada lin..motif?? saja bikin panaszzz..hahaha..then, we went back to our room and had a rest before we began with our activities..


We went cycling! Pergh..sudah bertahun aku tidak mengayuh basikal..haha..boleh tak aku takut aku lupa macam mana nak kayuh?hahaha...we were having so much fun (err..korang fun tak??haha). Walaupun, pengayuhan seringkali terhenti tapi sangat best!Ye, walaupun aku tidak memakai sebarang sumber penglihatan extra, aku masih berjaya mengelak dari melenyek seekor biawak yang seakan-akan sama warnanya dengan rerumput kering di tepi jalan...wakakakaka. Aktiviti yang seterusnya ini, memanglah acara yang aku tunggu-tunggu...acara kecebur beramai-ramai..yieeeeeehaaaaaaaa...dan sewaktu kami sedang asyik berkecebur, tiba-tiba kami terlihat satu objek yang err...hitam?! lantas aku menamakannya...nicole scherzinger..ahahahahaha..tapi objek itu turut dikenali sebagai si bon..lalalala..



We went to a small island, if i'm not mistaken "pulau giam". The view was subhanallah..cantik sangat! Kitorang sampai kat tempat orang snorkeling...ye, acara kecebur hari kedua pun bermula dengan gilang-gemilang!! Dengan tak disangka-sangka..ALLAH telah mentakdirkan aku terpandang pada satu lagi objek. Namun kali ini, objek itu tidaklah berwarna gelap tetapi..waaa..indah sekali mata memandang..lantas..."lelaki ini yang..."sedang bersantai di gigi air bersama famili tersayang..waaaaaa..aku kagum deh..! Dia adalah lelaki ini yang masih aku kagumi..sampai la hari ni..hehe..lebih kurang 3 jam mengamumi dan menikmati nikmat ALLAH swt (keindahan alam & kewujudan lelaki ini..), kitorang pun balik ke chalet. After lunch & solah..we all..zzzzzzzzzz..aktiviti kecebur agak lewat pada petang itu, kerana cuaca agak panas. Aku tak peduli tu semua, aku tak boleh nampak air...hahaha..kitorang kecebur puas-puas sebab esok nak balik dah...waaaaa...


We had an early start on our last day in pangkor. Breakfast and then we slowly walked by the beach..seawal pagi sesi photo shoot bermula..dan dengan tak disangka-sangka si lelaki ini muncul. Ya-ALLAH, indah sungguh takdirku...hahahahhahaha...thanks to min, he helped to take pictures for us..*sigh*..since we still have few ringgit left, we took a boat ride once again. Buat kesekian kalinya, kitorang nampak lelaki ini..*sigh*..dengan kayaknya dan juga adiknya yang ala-ala berambut justin timberlake masa dia dengan nsync..hehe..bila brother curly tu datang, it was time to go back...huhu..

This trip had brought me and my friends closer. I've learnt new things about them. Rupanya banyak jugak fakta menarik yang aku dapat pasal ima..murano, pokok pisang, bau bas, pencawang bebola...hahahahaha..Alhamdulillah, kitorang selamat pergi dan balik. Kalaulah, geng aku cukup, lagi best..maybe next time..ok ladies!








I had a wonderful time. I had so much fun..thank you my dear friends! Hopefully, we can do this again..next time, the joy will be twice the first one..i can't hardly wait!

4 comments:

aeryn said...

i had so much fun with the sandy beaches, blue waves, google and even the sun burn..

and the best part is..the friendship that bond us together is getting stronger after the trip..

i also wanna thank for all the efforts..

btw, i tak sempat lagi nak wat blog..ngee

MiSzEniGmA said...

ya lor..make sure the next time, we will have the greatest time ever!!we will all tell our grandkids bout our younger days..walawey...ahahaha

Ainil said...

hhmmm....teringat mase memuda dulu, g pangkor dgn kawan2..best sgt.

MiSzEniGmA said...

tapi zaman akak xde "lelaki ini..."ahahahha