Friday, April 4, 2008

ReMinDEr

MyHotComments.com


Another quotes that i truly like!..Quotes ni, bukanlah specific untuk korang or aku punya ex, tapi ianya boleh diaplikasikan secara umum. Bukan ke kita berjumpa dan berkenalan dengan ramai orang. Orang-orang yang kita kenal pun, berlainan perangai dan tingkah laku. Mungkin, ada di antara mereka, yang membuatkan kita kurang senang atau selesa apabila bersama mereka. Mungkin kita terlalu fussy dalam berkawan atau mungkin, orang itu memang tak sesuai nak berkawan dengan kita. Which ever suits you the best, ok!

For the past 26 years of my life, i have met so many people..but not all of them remain as my friends. Probably they think that i am not good enough to be their friend or it was me who chose not to be friend with them. Selalu juga aku terfikir, di mana silap dan kurangnya aku sehinggakan mereka tiada lagi dalam hidup aku. Mereka masih ada, but maybe they wanted to be invisible so that i would not see them. Kasarkah bahasa dan perbuatan aku selama mereka menjadi teman aku? Terlupakah aku mengucapkan maaf sekiranya aku ada mengguris hati mereka tanpa sengaja? Semuanya mungkin, kerana aku manusia yang adakalanya perlu diingatkan bila mana aku membuat salah. Sayangnya, mereka sudah jauh meninggalkan aku. Biarlah, kerana aku pun sudah letih mengejar mereka. Let them stay in my past, if that's where they wanted to be!

A message for my heart breaker, i am so glad that you, you and you are no longer here with me! I was devastated (pengakuan jujur..uhuhu) tapi mungkin kalau anda masih lagi bertakhta di hati, mungkin keadaan akan menjadi lebih kritikal. Walaupun anda pernah membuat saya berasa gembira bahagia, tetapi ada beberapa ketika, anda berjaya membuat saya berasa sangat sedih dan sakit hati yang terlampau! Anda mungkin lebih bahagia bersama pasangan anda sekarang. Saya? Saya juga bahagia walaupun masih single. Ada rahmat dan pengajaran bila kita tidak bersama. Saya tidak menyesal kerana pernah mengenali dan mengambil berat terhadap diri anda..kerana saya yakin (walaupun tidak sepenuhnya) anda juga pernah mengambil berat terhadap diri saya. I really wish i can stay mad at you, you and you for breaking my heart..but i once read, "how can you stay mad at someone, who made you smile"?..Anda, anda dan juga anda, pernah membuat saya ketawa, tersenyum dan gembira. I never wish you, you or you to walk-in to my life once again. All i want is for you, you and you to stay in my past..that is the only place where you, you and you belong!

Yakinlah, bahawa ketentuan ALLAH itu ada hikmahnya. Sekiranya sahabat akrab korang, hilang tanpa khabar berita, mungkin dia lebih bahagia begitu..dan kerana kasih ALLAH, korang mungkin akan mendapat sahabat akrab yang baru walaupun dia tidak secomel, selawak dan seramah dengan sahabat akrab terdahulu. Seandainya, mimpi untuk bersama insan tersayang tidak menjadi realiti, ingatlah, korang masih ada peluang untuk bermimpi lagi. Walaupun wajah dan pendirian berbeza tetapi mimpi korang tetap sama..ingin mencapai bahagia. Pray for a better future instead of looking back to the past because you might find something or someone in the future but you will never ever get back what you had from the past.

2 comments:

aeryn said...

Pengaliran emosi yang baik..
Penguasaan emosi juga terbaik..
Kematangan anda terserlah..
bagus..anda andalah salah seorang peserta terbaik dalam hidup saya..

MiSzEniGmA said...

1)thanks
2)thanks
3)thanks
4)thank you for everything!!