Monday, December 27, 2010

TaRiK TiRai

Aku mahu menutup entri bagi 2010 4 hari awal berbanding tahun sudah. Jika tahun lalu, entrinya agak dramatik tetapi tidak kali ini, ianya lebih tersusun dan straight forward..sort of..hehe..

Januari
- Walaupun aku sangat bersemangat untuk memulakan lembaran baru di tahun baru, ada sedikit konflik dalaman..tetapi tidak serius dan Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Setahun di GOC ini, macam-macam pengalaman kerja dan hidup aku dapat. Yang elok aku guna pakai, yang tak, campak je ke longkang..huh! Mendapat jemputan ke dinner subsidiary di Penang..sangat seronok tapi poket kosong sebab gaji belum masuk time tu..huhuhu..and yes, I bought my first ever mascara..hahaha..sempat la pakai 5 kali (kot) before aku bagi Kak Ainil..no use to me la..haha

Februari
- Alhamdulillah, berjaya menyudahkan entri ke 100..(syabas NurulHuda..well done!!). My 2 bffs got enganged selang sehari and a dear friend of mine kahwin..congrates to all of them. Kerja-kerja office semakin banyak dan rumours on new boss semakin hangat..in the end, dapatlah bos aku yang sekarang ni, yang tak sudah-sudah mendapat komen negatif sana sini..aku..er no komen!

Mac
- Aku nekad "keluar" dari team badminton..hahaha..tak sanggup la main under pressure. Besides, badminton is not my strength, main untuk suka-suka dan pecah peluh..bukan nak dapat piala segala..hahaha..Bermula Mac, aku semakin rancak buat o.t..semakin terasa bebanan kerja but still under control..huhu..dan ya, bermulalah ujian part 01.

April
- Officially shifted to the new office. Malasnya mahu keluar dari sana..keamanan itu sudah hilang..apatah lagi ujian part 02 mula mengasak..haish! First outing dengan the ladies and for the first time, I made a meal whereby everyone can actually eat!hahahaha...it was a success and the gathering was great. April sinonim dengan insan ini..4 tahun arwah Abang Mie pergi.........

May
- Desperately need to get awayyyyyyyyyy from the office kerana rasa lama sangat terperap depan pc menyiapkan kerja yang selamanya tak habis! My baby niece Aqilah was born a day after her mother's birthday..sweet, kan? and my bff's wedding..considered that as our 2nd gathering for this year.

Jun
- Minor accident before I went back to Kedah. Nasib baby ku tak cedera. First office outing, bowling di Alamanda, berjaya mendapat tempat ke-5 dan award kumpulan paling havoc..yiehaaaaa!!..5 years and I still miss my arwah nenek...

Julai
- My 28th birthday. Got few presents..bought one for myself..hehe..First ever try main pingpong for inter department (double)..yeay..dapat no 2..haha..and I felt slightly frustrated over something and someone..

Ogos
- Ramadhan datang lagi..sekadar memenuhi undangan majlis berbuka puasa sana sini.

September
- Ujian part 03.. quite tough but got through it as always..Alhamdulillah..Outing with the ladies sempena my bff punya big day.

Oktober
- My bff's wedding..another gathering for us all. Ujian part 04..haha..Bulan yang paling busy sebab every weekend ada aktiviti. One of it was Sports Carnival..aku terpaksa masuk futsal..but in the end, dalam terpaksa main, dapat juga no 2..lalalala...

November
- My baby telah dicederakan oleh manusia keparat!!! Kasut sukan kesayangan dicurinya..kau tak senang dunia akhirat tau!!!!!!! and volleyball inter department began...

Disember
- Got 3rd place for volleyball..impressive kan..haha..mula menggilai lagu-lagu Kpop yang dah dikenali orang bertahun lamanya..hahahahah..sampai ada yang bersuara, "mana peginye nurulhuda yang layan lagu search, awie..."hahaha..sesekali kita kena layan something yang fresh..lantaklah irama itu dah lama didengar orang, pada aku, ianya something yang baru and paling penting, ianya penghibur dikala lara..hahaha..and I just got back from a family vacation. Back to work, back to my daily routines. Back to life..i guess!

Alhamdulillah...dipenghujung 2010, aku masih waras dalam setiap perlakuan, percakapan dan yang penting pemikiran. Aku bersyukur atas apa yang telah dan bakal berlaku dalam sisa-sisa 2010..kerana perjalanan hidup aku telah ditentukan olehNYA..dan aku hanya menjalaninya dengan bimbingan dan lindungan dariNYA, insyaAllah.........

6 comments:

Benedict Bernard said...

amin.. .. selamat tahun baru makcu..

MiSzEniGmA said...

same to u pokcik ben!!

aeryn mummy aiyris zarra said...

yong:wow..well written ;)

MiSzEniGmA said...

min: kamsamida!!

Anonymous said...

bagusnya..semua dia ingat! -ummi damia

MiSzEniGmA said...

ofkos la kak..dudududu~~