Wednesday, June 3, 2009

SyStEm DoWn

Hari ini, masuk hari ke-3 system aku down! Hari ini juga merupakan hari yang paling teruk, paling panjang dan hari yang paling semak sekali! Hari ini, hari yang aku rasa nak maki semua orang. Bila aku tengok mesin shreder tu, "alangkah bestnye kalau aku boleh shred sorang-sorang....".

Everything started when my baby was hit. For those who didn't know, my baby is actually my c.a.r..haha..On the way to work pagi isnin tu, masa tengah in line nak bayar tol, "bang.."(i can't remember the actual sound, tapi bukan kuat sangat sampai aku trauma bagai..). Aku tengok cermin pandang belakang, seorang jantan yang muda sedang mengarah aku supaya berhenti bila dah bayar tol nanti. Waktu tu, aku just.."oo..kete aku kene langgar." Lepas bayar tol, berhenti di tepi jalan. Jantan tu pun stop juga. Terus dia kata he will claim from his insurance.."you are damn right, you should!" (kata-kata itu hanya terlancar di dalam hati aku sahaja). Cut the story short, semuanya settled around 1130 hours (buat repot, pegi workshop + breakfast kat tesco...). By 12 noon, aku pergi office. Tiba-tiba pulak rasa poyo nak masuk ofis. Officemate tanya, "u nangis tak nurul?". "hah..tak pun..i cam takde perasaan..i just.."oo..kete aku kene langgar" ". Since banyak hal nak kena siapkan, aku tak berapa fikir pasal accident & kemek pada body baby aku. Nevertheless, my life was suck that day!

Selasa, system aku slowly dia down. I started to miss my baby. Semuanya serba tak kena. How i dislike to drive my sister's car. How i wished i wasn't in the office..i rathered be somewhere else. How i wished i didn't used the hallway..i wished for so many things that day. None of it came true! One of it was, to have a nice journey home. That didn't happened too!!!

I chose to wear one of my favourite baju today. Dengan harapan dapat menceriakan hidup aku. I was in the middle of sending emails (work related ok!), when..my p.c shut down! Restart but then nothing to be appeared! Aku call the person in-charge, cuti la pulak! Call pulak yang pangkat besar sikit suruh tengok sekejap, "lagi 10 minit eh..". Tak sempat benda tu nak siap, dia dah blah. Bila aku call, dia cakap dia nak masuk meeting. "Kalau tak boleh jugak, u call...". "Orang yang boleh repair tu, tak boleh datang arini. Esok i masuk, i buat ok..". Rumusan: sepanjang hari aku hanya buat filing & photostating s.a.h.a.j.a.

Hati berdebar..(apsal pulak ni..)..Ooo..(tapi, kenapa mesti berdebar..??..sebab hati ko ni ngengade..pasal tu la)~~ini sesi sendiri tanya, sendiri jawab~~. Sharp pukul 1800 hours, aku punch out. Berdebar lagi..(eeeeeeee..pleaseeeee la..jangan poyo sangat bley?nak buat camner, dah die nak bedebar, ingat aku suke sangat ke hah!!)~~sesi maki diri sendiri~~

System aku masih down. Will it still be tomorrow?

6 comments:

Kak Zue said...

saboo sabo...akak fahamm laa sgt bila ada hari2 yg serba tak kena. At least tak perlu kuar duit repair keta...kak zu dah 2 kali kena kemek tapi tk tahu saper punyer keje..tak ke nayer

aeryn said...

aloha me amiga!..siannye la kat yong..tapi since u ok, its fine...

Part berdebar tu yang tak tahan tu..ngeeee

Ainil said...

my pustaka system dh sebulan down,tp msh ceria..Ceria ke??

MiSzEniGmA said...

kak zue: kadang2 ilang gak sabo sy ni ha.. :)

min: bedebar tu yg paling suck skali ok!

kak ainil: memang puaka, kan kak?

Anonymous said...

salam...umang ai..memang hebat giler...tak terkate-kate aku, terkezut seh...ko tak der aper2 ke? badan tak cedera? hati jer la cedera? banyak2 ler bersabar...ada hikmahnyer tu..(jagn bawk kete laju lagi) aku Dee.

MiSzEniGmA said...

wey, aku berenti ok. mamat tu yg bengong.