Thursday, February 25, 2010

EnTri YAnG ke 100

Me thought on..


H.a.p.p.i.n.e.s.s: Secara am, aku memang happy. Gembira aku, tak semestinya gelak bedekah, senyum meleret dari pagi sampai ke malam. Kalau orang lain tak tahu aku happy, hanya kerana aku tak gelak besar dan senyum tak henti, lantaklah. Asalkan aku tahu, deep down inside, I am happy. Right now, I am truly happy!

S.e.c.r.e.t.s: Everybody has their own skeleton in the closet. Itu hak privasi masing-masing. Aku ada rahsia. Aku simpan rahsia orang. Aku memang perahsia (so they said..) dan aku tak pernah rasa terbeban kerana memegang amanah menyimpan rahsia. Kadang-kadang, rahsia membuat hidup aku seronok, serabut tapi best..haha

F.r.i.e.n.d.s.h.i.p: Who would have thought, I will have a bunch of friends! Alhamdulillah, aku tak tersilap memilih kawan (ok..ada la a few mistakes..haha)..but overall, I have a group of close friends..who have seen my ups and downs, who understands me well enough (mysterious or not..hahaha) and remain to be my friends up until today! I've made new friends and lost some my old friends along the way. Aku hargai persahabatan antara aku dengan korang semua. I know I can't be everbody's best friend tapi insyaAllah, I can be your friend :)

L.o.v.e: Dil To Pagal Hai, Kuch-kuch Ho Ta Hai..been that, done that..hahahaha. Mungkin sudah pernah jatuh, tapi tidaklah sampai tersungkur. The feeling was nice, happy..ya tak lupa sedikit huruhara..haha. Serik? Tak. Am I looking for a new one? Hmm..macam tak, kalau ya pun, still, macam tak..haha..Nevertheless, I have plenty of love in my life. Love from my family & friends. "Love will come when you least expected.."..aku nak try apply konsep ni..haha

C.r.y.i.n.g: It helps..biarlah orang nak kata aku sememey ke ape ke..w.h.a.t ever! Nak kata aku senang menangis, tak sangatlah..dulu-dulu ya..sekarang, tak lagi. It can clear up my head..I can't really say, it ease whatever pain that I'm going through at that time tapi rasa lega & lapang lepas menangis. Menangis bukan menandakan korang lemah, cuma luahan emosi. Tapi orang perempuan ni, happy menangis..sedih lagilah..

W.o.r.k: Kerja semakin bertambah. Kadang-kadang, aku main-main buat kerja..haha..release tension la konon. Dulu-dulu, tak terbayang pun realiti dunia bekerja begini. Yelah, tengok drama bawa fail ke hulu ke hilir, menaip penuh tekun..hahaha. Dunia sebenar, tidaklah begitu. Hmm..pengaruh drama..cet!

D.r.e.a.m.g.u.y: Back in the days, I had a vision of my dreamguy..haha!! Dia mestilah begini, sikapnya yang baik-baik sahaja, rupanya mestilah begitu..the list could go on. Semakin dewasa, that vision can no longer be applied. Haruslah lebih realistik. Cakap-cakap teman supaya jangan begini, jangan begitu..ya, untuk kebaikan. Jadi, tiada lagi istilah dreamguy dalam kamus aku. Mungkin, "what you see is what you get", kot?

*Alhamdulillah..finally I've finished my 100th entry :)









7 comments:

Benedict Bernard said...

tahniah makcu yg rajin menulis. nak tunggu entry yg kedua ratus mungkin 2012 agaknye.. kekekee.. !

MiSzEniGmA said...

toche2..kot panjang umur kan pokcik ben..kan..kan..kan?!! haha

Kak Zue said...

tahniah tahniah...congrats Nurul...InsyaAllah boleh teruskan sampai beribu2 entri...ehehe

MiSzEniGmA said...

insyaAllah..thanks kak zue for ur support..keep on reading :)

aeryn said...

yong, bestla enrty kali ni. ngir

MiSzEniGmA said...
This comment has been removed by the author.
kak ainil said...

mmg lama kak ainil x msuk sini. dh entri ke 100.